Kövesd a DODO lakberendezési magazinját!

Ha építkezel vagy felújítanád az otthonod, esetleg csak kicsit átrendeznél, átfestenél egy-egy szobát, meríts ihletet a DODO HOME lakberendezési blogjából.

Otthonod kialakításánál a legfontosabb szempont, hogy jól érezd magad benne. Ha még nincs konkrét elképzelésed, stíluskalauzunkból szemezgetve rátalálhatsz a neked tetsző irányzatra. De ha már megvan a stílusod, tippjeink segítségével finomíthatod, illetve konkrét termék javaslatokat is mutatunk. A lakberendezési irányzatok egy kis stílusérzékkel könnyen ötvözhetőek egymással, ebben is segítenek cikkeink.

Csakúgy, mint minden területen, a lakberendezésben is folyton változó trendeket figyelhetünk meg. A DODO blogbejegyzéseiből tájékozódhatsz az aktuális irányzatokról, dekorációkról.
Az elmúlt években a minimalista stílus egyértelműen a középpontba került, ez érezhető az idei esztendőben is. Letisztult, szögletes bútorok, semleges színek, átlátható tér jellemzi, a térben pedig általában egy-egy bútordarab a hangsúlyos, mely vonzza a tekintetet. Ilyen lehet egy színes fotel vagy egy robosztus szekrény. A többfunkciós bútorok szintén alap darabjai egy minimalista otthonnak, különösen akkor, ha a lakásnak kicsi az alapterülete.

2020-as újdonságnak számít a fekete és a mélykék színek hangsúlyos alkalmazása. Ezek a sötét színek akár a falakon is megjelenhetnek, persze csak megfelelő helyen és mértékben. Sokkal jobb, ha a bútorokon, illetve kiegészítőkön jelenik meg a fekete, amely nem komor, hanem modern és elegáns érzetet kelt. A fekete és a fehér erős kontrasztja szintén gyakran megjelenik a lakberendezésben.

Ami a színeket illeti, a menta és az olívazöld, a napsárga és a klasszikus kék az abszolút befutók 2020-ban. Látható, hogy egyre inkább előtérbe kerülnek a természetközeli színek. Az olívazöldről a fák és növények jutnak eszünkbe, a sárgáról a napraforgó és más virágok, a sötétkékről pedig az óceán vagy az éjszakai égbolt. Persze ezek a színek nem csupán vintage vagy mediterrán otthonokban mutatnak jól, bármelyik stílussal kombinálhatók.

A DODO HOME segít eligazodni a lakberendezési stílusok sokaságában! Mit mivel ötvözz? Olvasd cikkeinket és ráérzel a harmóniára!