Remek szőnyegek remek áron

Nem sok olyan lakásdekoráció létezik, ami nem csak vizuálisan képes feldobni bármelyik otthont, de gyakorlati haszna is van, ráadásul nem is egy.

Egy szőnyeg nélküli szoba gyakran ridegnek, zordnak hat, ezzel szemben egy épp odaillő darab nem csak sokkal csinosabbá teszi a helyiséget, de a szőnyegek csökkentik a port a levegőben, mivel a kemény felületeknél jobban visszatartják azt. Emellett minél nagyobb egy szőnyeg, annál hatékonyabban csökkenti a zajt a szobában. Ennek oka, hogy csökkenti a plafon, a padló és a falak közötti rezgéseket. Elsőre bármennyire is furán hangozhat, a szőnyegek a biztonságot is növelik; jobban belegondolva azonban ez kicsit sem meglepő: otthonodban számos felület található, ami bizonyos esetekben csúszóssá válhat, elég csak a fürdőszobára gondolni. Egy szőnyeg viszont csökkenti az elcsúszás esélyét, ráadásul ha mégis sikerül elesned, egy vastag szőnyegre esni sokkal kevésbé kellemetlen. Utóbbi a gyerekszobába is ideális, ugyanis játszani is sokkal jobb egy puha, vastag szőnyegen.

Mindezeket figyelembe véve korántsem meglepő, hogy a szőnyegek az emberek otthonának szerves részét képezik már időtlen idők óta. Ez nem csak költői túlzás, hiszen mai ismereteink szerint Anatólia területén (a mai Törökország) már nyolcezer évvel ezelőtt is szőttek szőnyegeket, tehát még jóval a bronzkor előtt.

Mára számtalan színben, stílusban, típusban és méretben léteznek. A Szőnyeg Katalógus webáruházban rendszeres a szőnyeg kiárusítás, aminek köszönhetően jutányos árakon juthatsz hozzá a legszebb és legjobb minőségű darabokhoz.

Gyakran hallani olyan véleményeket, miszerint a szőnyegek sok takarítást igényelnek, lelapulnak a szálaik, foltosak lesznek, tehát kényesek.

Azonban ezek a problémák könnyedén kiküszöbölhetőek, amennyiben a megfelelő típust és színt választjuk a megfelelő helyre. Például egy shaggy szőnyeg a nappaliba vagy a hálószobába tökéletes választás, vagy valójában bárhová, ahol szem előtt lehet, viszont nem ajánlott ott elhelyezni, ahol sok a jövés-menés, főleg sáros cipőben. Ilyen helyek például a folyosó, konyha vagy étkező, mivel a hosszú szálai miatt egy shaggy szőnyeg kevéssé bírja a gyűrődést. A lakás frekventált helyeire sokkal jobb ötlet géppel mosható, strapabíró szőnyegeket választani, például egy rongyszőnyeget. A rongyszőnyeg szó hallatán sokan automatikusan lehetetlen szín-összeállítású, viseltes, rojtos futószőnyegekre gondolnak, azonban valójában egy szőnyeg kiárusítás  alkalmával esztétikus, vidám és praktikus kis szőnyegeket találhatsz webshopunkban. A lakás bármelyik pontján remekül mutatnak, lehet az a konyha, folyosó vagy előszoba. Kis méretüknek köszönhetően könnyedén beleférnek a mosógépbe, így tisztításuk igazán egyszerű. Ennek ellenére előszobába nem tanácsos világos futószőnyeget választani. Viszont a világos szőnyegek a viszonylag kis méretű helyiségekben igazán jól mutatnak, ráadásul nagyobbnak is mutatják a teret.

A Szőnyeg Katalógus szőnyeg kiárusítása során bizonyára megtalálod a lakásodat otthonosabbá és szebbé tévő szőnyegeket, akár a trendi, modern darabokat, akár az elegáns, egyszerűbb szőnyegeket kedveled.