A glicin segít a cukorbetegségben, és más anyagcserezavarban szenvedőknek

glicin kapszula

A glicin kapszula nagy segítség a cukorbetegségben szenvedők számára.

A cukorbetegeknél a glicinpótlás csökkentette a vérükben levő szabad zsírsavak mennyiségét, és csökkentette a vérnyomásukat is.

A glicin mérsékeli a glikált hemoglobin-HbA1c- értékét, vagyis csökkenti az átlagos vércukorszintt. A HbA1c a 3 havi átlagos vércukorszintet jelenti számszerűsítve.

A 2-es típusú cukorbetegek egészséges rokonainak körében is javította az inzulinválaszt. A glukagon nevű hormonnak a termelődését stimulálja a glicin, és segít a vércukorszintet normalizálni, ha az túlságosan alacsonnyá válna. A cukorbetegek vérének átlagosan 26%-kal alacsonyabb a glicin szintje az egészséges embertársaihoz képest.

Glicin hatására normalizálódik a glutation szintézis a kezeletlen diabéteszben, valamint a magas vércukorszintben szenvedő betegeknél.

Segít a glükóz-egyensúly fenntartásában!

A glicin nem gyógyítja meg az inzulin-rezisztenciát, de javítja az inzulinrezisztenciában szenvedő betegek lipid-profilját.

Amennyiben stimulálja a glukagon hormon termelődését a glicin, jó hatással van a cukorháztartásra, amely nagy szerepet játszik az inzulin hatékony működésében.

Csökkenti a fruktóz okozta gyulladást.

A glicinnek védő hatása van a fruktóz káros hatásaival szemben, mégpedig azáltal, hogy gátolja a gyulladást okozó citokinek kibocsátását a fruktózt fogyasztó szervezetében.

Normalizálja a vérnyomást és jót teszt a szívnek,  jót tesz az ízületeknek, a csontoknak és az izmoknak, valamint regenerálja a májat.

A trimetilglicin (TMG) támogatja a már egészséges homociszteinszintet az egészséges szív- és érrendszeri működés elősegítése érdekében. Azáltal, hogy pozitív hatással van a homocisztein szintjére, a TMG segít egészségének megőrzésében. A TMG szerepe még fontosabb, ha a B-vitamin szintje alacsony.

Ha étrendkiegészítőkre vagy vitaminra lenne szükséged, esetleg csak magazinunkat szeretnéd átlapozni, keresd fel webshopunkat. A vitaminstore.hu webáruházban, minden termék rendelése után VITAMIN+ pontokat írunk jóvá! Keress bennünket!