A budapesti jégverem: hidegterápia kezelés

Kipróbálnál valamilyen extrémebb élményt? Hogy hangzik két-három perc -170 °C-ban?

Akár hiszed, akár nem, ez a mutatvány semmilyen veszéllyel nem jár, hála a krioszauna egyedülálló technológiájának. Normál körülmények között ez az extrém hideg tökéletesen elviselhetetlen lenne az emberi szervezet számára, azonban a hidegszauna levegője rendkívül száraz, ennek köszönhetően a hidegterápia kezelés nem csupán veszélytelen, hanem kifejezetten kellemes élmény; egyáltalán nem hasonló például a hideg vízbe ugráshoz. A benti levegő nagyjából fél perc alatt csökken -20 °C-ról nagyjából -170 °C-ra, majd a hőmérséklet változatlan marad végig. Egyetlen kezelés 1-3 percig tart.

A krioterápia természetesen jóval többről szól, mint a saját fizikai korlátaink megtapasztalásáról. A hidegterápia kezelés számos pozitív hatása közül az egyik az immunrendszer erősítése. Ennek oka, hogy a krioterápia bár veszélytelen, testünk védelmi mechanizmusai magasabb fokozatra kapcsolnak a nagy hideg miatt, ennek következtében szerveink nagyobb intenzitással kezdenek működni, beindítva a test öngyógyító mechanizmusait is. A vérkeringés is sokkal jobb lesz, aminek köszönhetően sokkal frissebben és kevésbé lépsz ki a hidegszaunából, mint ahogyan beléptél.

A hidegterápia kezelés még fogyókúrádba is besegít, hiszen egyetlen alkalom a hidegszaunában nagyjából 1000-3000 kalóriát éget el, emellett a narancsből megszüntetésében is hatásos. Egyéb bőrproblémák, például ekcéma, dermatitisz, atópiás neurodermatitisz vagy pszoriázis esetén is segítségedre lesz. A bőr általános állapotát is javítja a krioterápia, továbbá késlelteti annak öregedését is. A hidegterápia kezelés képes egyszerre kezelni az összes gyulladt ízületedet, akár órákra megszabadítva a fájdalomtól, emellett ideális sérülések vagy műtéteket követő rehabilitáció idején is.
A krioterápia alapvetően egészséges és frissítő élmény, azonban vannak olyan betegségek, amik ellenjavallttá teszik használatát. Ilyen például a kóros vérzékenység, a dekompenzált szív-és érrendszeri betegségek vagy magas láz. Tíz éven aluli gyerekek és terhes nők számára sem ajánlott a hidegszauna használata.