Élvezze a lágy víz áldásait!

Néhány régiót leszámítva Magyarországon jellemzően kemény a víz. Ez annyit jelent, hogy a víz a talajban meglehetősen sok ásványi anyagot old ki, leggyakrabban kalcium- és magnéziumsókat.

Ezek a kalcium- és magnéziumsók az ételekben találhatóakkal ellentétben nem szervesek, hanem szervetlenek, aminek köszönhetően az emberi szervezet nem tudja őket hasznosítani, így felhalmozódhatnak a különböző szervekben és csontokban. Ennek következtében számos, különböző csont- és érrendszeri betegség és veseprobléma alakulhat ki.

A kemény víz nem csak egészségtelen, de számos kellemetlenséghez is vezethet.

A kemény vízzel mosott ruhák durvább tapintásúak és szürkébbek lesznek, és mivel a vízben oldott részecskék elkoptatják a finom anyagot, idővel tönkre is mehetnek.

Az ilyen vízben még a szappan sem habzik megfelelően, aminek köszönhetően többet kell belőle használni. A kemény vízzel készített italok, például kávé vagy tea íze sem lesz az igazi, de főzéskor is megbosszulhatja magát. Meg kell említeni, hogy a kemény víz lerakódást képezhet a poharakon, evőeszközökön és tányérokon is.

A magas ásványi anyag tartalmú víz negatív anyagi vonzatokkal is jár, mivel az általa képzett vízkő könnyen tönkreteheti a vízzel működő háztartási eszközeinket, például a mosógépet. Ezen kívül a vízkő még a fűtést is drágábbá teszi. A csövekben már három milliméteres vízkőréteg is akár 25%-al növeli a fűtéshez szükséges energiát. Nagyobb vízkőlerakódás az egész berendezés vagy vezetékrendszer cseréjét vonhatja magával.

Mindezeket könnyedén elkerülheti egy központi vízlágyító beszereltetésével. Ezt követően egész otthonában lágy lesz a víz, ami nem csupán nem okoz vízkövesedést, de zuhanyozni és fürdeni is kellemesebb benne, mivel nem szárítja ki és irritálja a bőrt. Még egy minőségi vízlágyító megvásárlása sem túl nagy befektetés, ráadásul igen hamar megtérül, mivel nem kell többé a vízkő okozta meghibásodásokkal számolnunk, és még a fűtés is olcsóbb lesz. Az ön otthonába ideális készülék kiválasztásához kérje szakértő munkatársaink segítségét!