Mi a gyomorégés, és mi segít ellene?

A gyomorégés rendkívül gyakori problémának számít napjainkban.

A felmérések tanúsága szerint hazánkban minden harmadik ember tapasztalja rendszeresen a gyomorégés okozta kellemetlen érzést. Az égő érzést az okozza, hogy a gyomorból a nyelőcsőbe kerülnek az emésztőnedvek, amik elviseléséhez a nyelőcső nem alkalmazkodott.A gyomortájéki nyomást okozhatják helytelen étkezési szokások, nehéz ételek, de akár egy komolyabb betegség egyik tünete is lehet. Gyomorégést leggyakrabban a zsíros, savanyú vagy fűszeres ételek okoznak, de citrusfélék, paradicsom, alkohol, kávé vagy szénsavas üdítők is könnyen előidézhetik.

Fontos megjegyezni, hogy a habzsolás, a késő esti evés és a nem elég alapos rágás az ételek mibenlététől függetlenül is képesek gyomorégést okozni.

Amennyiben étkezési szokásai megfelelőek, és ennek ellenére is gyakran tapasztal gyomorégést, akár hetente többször is, felmerül a gyanúja, hogy az Ön szervezetében is túlszaporodott a Helicobacter pylori baktérium. Ez rendkívül gyakori fertőzésnek számít, gyulladással jár és számos kellemetlen tünettel jár, amik közül a gyomorégés csupán az egyik. A tünetek kezdetben viszonylag enyhék, azonban akutatások szerint később gyomorfekély vagy akár gyomorrák kialakulásához is vezethet.

A Helicobacter pylori gyanújával mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, azonban bizonyos étrendkiegészítők is segítik a gyomor egészséges működését. A Helicobacter ellen az egyik leghatékonyabbnak a Masticha Active számít. Ez a termék jelentős mennyiségű híoszi mastichat tartalmaz, ami a Pistacia Lentiscus nevű fa gyantája, származási helye pedig Híosz szigete, ami az Égei-tengeren található. Gyógyító hatása régen ismert, hiszen már az ókori görög orvosok is gyomor- és bélbetegségek kezelésére használták.

A Masticha Active gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása miatt kiemelkedően hatékony a gyomorégés ellen.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a gyomorégés oka a Helicobacter baktérium, azt javasoljuk, hogy a termékkel a kezelést legalább néhány hétig folytassa.