Kóstold meg a Balaton déli partjának legjobb pizzáit

A pizza az olasz konyha egyik mesterműve, amely elterjedt az egész világon.

Története már időszámításunk előtt elkezdődött. Ekkor még sima tésztalapot jelentett, amit a tüzet körülvevő forró köveken sütöttek ki. Először csak magában ették, aztán fűszerezve, végül megrakva. A 18. században vált gyorsétellé a pizza, melyet nápolyi pékek terjesztettek el. Paradicsommal ízesített lepényeket kemencében sütöttek ki. A 19. században lehetett először helyben a pékségben elfogyasztani a lepényeket, így születtek a pizzériák.

A pizza házhozszállítás csak később terjedt el.

A modern pizza egy nápolyi szakácsnak köszönheti nagy sikerét, amikor 1889-ben I. Umberto király felesége, Margherita királyné valami finomságot szeretett volna rendelni tőle. A megbízott egy olasz színekben pompázó pizzát sütött a piros paradicsomot, a fehér mozzarellát és a zöld bazsalikomot felhasználva, művét pedig a királynéról nevezte el.

A margherita pizza azóta is méltán népszerű, megtalálhatod a Pizzeria Pescara étlapján is. Ha ennél egy ropogós, bőséges feltéttel megrakott finom pizzát, térj be hozzánk vagy rendelj tőlünk! A pizza Balatonföldvár, Kőröshegy, Zamárdi és Szántód területére és díjmentesen érkezik. Pizza házhozszállítás kérhető még Kereki, Balatonszárszó, Balatonendréd településekre is, jelképes felárral.