Könnyű és kényelmes sport babakocsik az ASTI-tól

Amikor kisbabátoknak babakocsit választotok, először vízszintes felületű, újszülött babakocsira lesz szükségetek, 6 hónapos kortól kb. 3 éves korig viszont már sportbabakocsit kell használnotok.

Ezek általában nem dönthetők vízszintesig, hanem 135-170° között állítható a háttámlájuk. Azok a típusok, amelyeknek fix a háttámlája, csak 1 éves kortól javasoltak.

A sport babakocsik sokkal könnyebbek, mint az újszülött babakocsik, ráadásul összecsukhatók is. Az összecsukható sport babakocsi maximális kényelmet nyújt a babának, aki a séták alatt már érdeklődve szemlélheti a világot. A legtöbb ilyen babakocsi 5 pontos biztonsági övvel van ellátva, így gyermeked akkor sem csúszik vagy esik ki, ha már az izgő-mozgó korszaknál tartotok.

Az összecsukható sport babakocsinak két fajtája van: a lapra és az esernyőre csukható.

A lapra csukható szélesebbre és rövidebbre záródik, míg az esernyőre csukható lényegesen keskenyebbre, de hosszabbra. Mindkettőt könnyedén, egykézzel össze tudjátok hajtani, a döntéskor azt kell mérlegelnetek, hogy az autó csomagtartójába, vagy arra a helyre, ahol otthon majd tárolni fogjátok, melyik fér be jobban. Bármelyikre voksoltok, nagyon egyszerű lesz vele a manőverezés és a tömegközlekedés is, hiszen a babakocsi váza mindössze néhány kilós, könnyű, ugyanakkor masszív alumínium. Mindkét típust megtalálhatjátok az ASTI baba webáruházban, ahol az ismert és kedvelt márkák (Maxi-Cosi, Cosatto, Lorelli stb.) mellett kedvező árú és kiváló minőségű FreeON termékek is megtalálhatók. A FreeON összecsukható sport babakocsik sokféle színben kaphatók dupla vagy szimpla kerekekkel, akár extra lábzsákkal is. A FreeON Cool típus nagyobb méretű kupolával van ellátva,ezáltal védi a babát a napsugaraktól, így nyári sétákra tökéletes.

Rendkívül praktikusak azok a babakocsik, amelyek multifunkciósak, azaz nem csak újszülötteknek való mózesrész van a vázhoz, hanem külön sport ülés, illetve sokszor babahordozó is. Ha tehát szeretnétek egy praktikus, sokoldalú megoldást, akkor ezek a babakocsik mindenképp jó szolgálatot fognak tenni nálatok.