Kellemes hőmérséklet energiatakarékosan split klímával

Bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy a klímaváltozás egyre hosszabb és egyre forróbb nyarakat hoz.

Nem valószínű, hogy ez a tendencia a közeljövőben megváltozik, emiatt egyre szélesebb körben terjednek az otthoni klímák. Ezzel párhuzamosan napjainkban egyre fontosabb az energiatakarékosság, ami alapvetően hozzájárul környezetünk fenntarthatóságához.

Amennyiben split klíma vásárlásán gondolkodik, vagy a már meglévő készülékét tervezi lecserélni, mindenképpen érdemes egy inverteres klímát választani. Egy minőségi inverteres klíma jelentősen kevesebb áramot fogyaszt, mint a korábbi típusok. Ez nem csupán környezetbarátabb megoldássá teszi, de sokkal gazdaságosabbá is, mivel nem jár magas villanyszámlával. Mindezeken felül jóval csendesebb a működése is, ami a helyiségek komfortját növeli.

Ezek után érdemes pár szót szólni arról is, hogy mi is a működési elve, természetesen leegyszerűsítve. A hagyományos on és off berendezéseken beállítjuk a kívánt hőmérsékletet, és a klíma teljes erőbedobással beindul, és így működik egészen a kívánt hőmérséklet eléréséig; ezt követően kikapcsol. Tehát egész nap ki-bekapcsol, így terhelve a ház elektromos rendszerét is minden alkalommal. Ezzel szemben az inverteres klíma kompresszora folyamatosan szabályozza a teljesítményt, és szinte mindig működésben van. Legyen szó akár fűtésről, akár hűtésről, a kompresszor fordulatszáma minden esetben a hőigényhez igazodik. A régebbi típusokkal ellentétben ezért nem bocsát ki hirtelen nagyon hideg levegőt, emiatt jóval kisebb az esély ízületi panaszokra, vagy légkondicionálóhoz köthető betegségek kialakulására is. Az egyenletes energiafelvétel miatt otthona villamos hálózatát sem érik jelentős terhelési hullámok, ami régebbi épületeknél jelent igazi előnyt.

Az Ön számára ideális klíma kiválasztásában csak szakember segíthet, többek között ezért is keresse klíma-ügyben a VízExpertet!

Választékunk kizárólag minőségi termékekből áll, szakképzett munkatársaink pedig mindenben segítségére lesznek.