Történelmi kirándulás Székesfehérváron

Ha szeretnél Magyarország legősibb, legpatinásabb városaiba ellátogatni, Székesfehérvárt nem szabad kihagynod!

Fejér megye székhelye rendkívül gazdag történelmi múltú város, mely nem véletlenül népszerű a belföldi turisztikai célpontok közt.
Az egykori Nagyboldogasszony-bazilika maradványai (Romkert) az államalapítás korából maradtak fenn Székesfehérvár belvárosában. Számtalan uralkodót koronáztak itt meg, hiszen Fehérvár egykor koronázó város volt. A Püspöki palota a Nagyboldogasszony-bazilika romjainak felhasználásával épült, máig a Székesfehérvári egyházmegye központja. Könyvtárában régi köteteket, középkori kódexeket és ősnyomtatványokat is láhatunk. A Palota épülete előtt álló Országalma szintén kedvelt látnivaló, a város egyik ismert jelképe.

A közelben található a Kovács Jenő Óramúzeum, melynek épületén látványos órajáték várja a látogatókat. Az órajáték február és december között minden páros órában megtekinthető 10 és 18 óra között. A látványos figurák a magyar történelem olyan királyait testesítik meg, akikhez legendák fűződnek.

Tökéletes kikapcsolódást nyújt az Árpád fürdő, mely szintén egy patinás műemléképület. A fürdő igazán egyedülálló és különleges, hiszen megőrizték a szecessziós stílusú belsőt, restaurálták a korabeli faragott kabinokat, díszburkolatokat, mellyel viszont ötvözték a modern csúcstechnológiákat. Az Árpád fürdőbe mindenképpen megéri betérni, mert itt egy másfajta élményfürdőzésben lehet részed.

Ha pároddal idelátogatnál, a Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérváron örömmel vár titeket az év bármely napján.

Pe-ki apartman

Másfél szobás szállásunk egy újépítésű házban található, maximális kényelmet és nyugodt pihenést biztosít. Jó időben a 13 nm-es teraszon is élvezhetitek a friss levegőt és csodálhatjátok a naplementét. A hálóban egy extra kényelmes franciaágy kapott helyet, valamint TV-t is nézhettek akár ott, akár a nappaliban. Klíma, korlátlan wifi, olvasnivaló és jól felszerelt konyha is a kényelmeteket szolgálja.
Ha útnak indultok, ne legyen kérdés a székesfehérvári szállás! A Pe-Ki Lux Apartman vár benneteket, elég csak a programmal foglalkoznotok!