Számoljon le a porallergiával takarításkor!

A szabad szemmel nem látható, de otthonodban élő mikroszkopikus méretű élőlények komoly egészségügyi problémákat okozhatnak az asztmában vagy allergiában szenvedő embereknek.

Ezek közül az egyik leggyakoribb a poratka. Ezek az élősködők a felelősek a porallergiáért is, aminek a tünetei egész évben jelentkezhetnek, de ősszel és télen a legintenzívebbek.

A poratkák kétféleképpen is okoznak allergiát; egyrészt kiszáradt ürülékük a levegőbe kerül, másrészt az elhullott állatok teste is allergén. Az atkák lehullott, emberi hámsejtekkel táplálkoznak, és leggyakrabban az ágyban, szőnyegekben és függönyökben élnek, de előfordulhatnak bármilyen kárpitozott bútorban is.

Éppen ezért nem ajánlott a hálószobában fésülködni, és érdemes az ágyneműket legalább hetente, minimum hatvan fokos vízben mosni.

Portörléshez nedves ruhát használjon, és csepp eukaliptuszolaj is segít elűzni az atkákat. Nem elhanyagolható a rendszeres szellőzés sem, mivel a poratkák a párás környezetet kedvelik. Éppen ezért még a túl sok szobanövény sem ajánlott olyan lakásba, ahol valaki porallergiában szenved.

Rossz hír, hogy a porszívó nem éri el a poratkákat a szőnyegek mélyén, ezért ahhoz, hogy igazán leszámoljon ezekkel az élősködőkkel, szüksége lesz egy professzionális szőnyegtisztítógépre. Egy ilyen eszköz mélyen, a szálak közé fecskendezi a meleg, tisztítószeres vizet, így kíméletesen tisztít, mégis alaposan. Használata után a száradás ideje is drasztikusan lecsökken, ugyanis erős szívófejével összegyűjti az elhasznált, piszkos vizet egy külön tartályba. Egy ilyen eszköz azonban még használtan is százezrekbe kerül. Mivel jellemzően nincs napi használatban, a takarítógép bérlés sokkal jobban megéri.

Miután kapcsolatba lép velünk, munkatársaink ingyenesen házhoz szállítják a készüléket, beüzemelik, sőt, a szakszerű használatát is megmutatják.

Áraink barátságosak, ráadásul nálunk kaució sincs. Kärcher Puzzi 10/1 szőnyeg- és kárpittisztító gépeink textiltisztító fejjel és a padlófejjel is el vannak látva, ezért kicsi és közepes méretű felületek higiénikus és hatékony takarítására igazán ideálisak.

A szőnyegtisztítógép kölcsönzés történhet egyetlen napra, de akár hosszabb időre is; cégünk rugalmas és teljes mértékben ügyfélbarát, forduljon hozzánk bizalommal, garantáltan nem bánja meg!