Svéd masszázs Székesfehérváron

A masszázs valószínűleg az egyik legkorábbi gyógyeljárás lehet, mivel már a kőkori emberek is rájöttek, hogy a fájó testrészek nyomkodása vagy gyógynövényekkel való bedörzsölése jótékony hatású lehet.

4400 évvel ezelőttről, Egyiptomból is maradt fenn képi ábrázolás masszázsról, a korai irodalmi művek közül pedig az Odüsszeia és az Iliász örökíti meg, de könnyen elképzelhető, hogy a Bibliában is található rá utalás. Ókori indiai, kínai, koreai, görög és japán orvosi feljegyzésekben is megtalálható, tehát kijelenthető, hogy a korábbi évezredek fejlett birodalmaiban már gyógyításra használták.

A középkori Európában nem annyira meglepő módon a masszázs is háttérbe szorult némileg, azonban a reneszánsz idejére ismét megjelent az orvosok eszköztárában, leginkább a görög leírások hatására. A tizenhatodik századtól ismét használták gyógyításra.

Amennyiben ülőmunkát végzel, gyakran vagy stresszes, merevek és feszültek az izmaid, egy svéd masszázs csodát tesz majd. Átmozgatja a letapadt, görcsös izmaid, pozitív hatása van keringésedre, enyhíti reumatikus panaszaid. A svéd masszázs kézzel, segédeszközök nélkül történik, és gyakran használ krémet vagy aromaterápiás illóolajat.

De miért svéd masszázs? Nevét egy svéd vívómesternek, Pehr Henrik Lingnek köszönheti, aki több, mint kétszáz évvel ezelőtt letette a modern európai masszázs tudományos alapjait. Munkáiban lejegyezte és rendszerezte a masszázs élettani hatásait, javallatait, technikáit és fogásait. Az öt alapfogás a dörzsölés, gyúrás, ütögetés, rezegtetés és simítás, amikhez napjainkban már kiegészítő fogások is tartoznak, ilyenek a felrázás, kirázás, intermittáló nyomás vagy a vezetett passzív kimozgatás.

Amennyiben neked is jól esne egy svéd masszázs Székesfehérvár területén, fordulj bátran Kapuvári Virághoz! Jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik, emiatt a kezelések csökkentik a szorongásod, jelentősen javul a hangulatod, és testi-lelki jótékony hatásai következtében jobban érzed magad a bőrödben.