Rendelj egy falat Olaszországot

Bátran kijelenthetjük, hogy a pizza egy remek ötlet, és nem csoda, hogy már az egész világon elterjedt.

Természetesen nem új az ötlet, ugyanis már számos ókori nép ismerte a lapos tésztát, amire különböző dolgokat tettek, már évezredekkel ezelőtt. A rómaiaknál ennek neve focaccia volt, és feltehetőleg ebből alakult ki a modern pizza Nápoly környékén. A pizza szó legrégebbi említése egy 997-ben írt okmányban található. Érdekesség, hogy a paradicsomot Itáliában már az 1500-as évek óta ismerték, a pizzára mégis csak a tizennyolcadik század folyamán került először.

A pizza igazi hazájának azóta is Nápoly számít, neked azonban nem kell Olaszországig utaznod egy finom pizzáért.

A Pizza Zamárdi a Balaton déli partján is igazi, autentikus olasz ízekkel vár.

A jó pizza elképzelhetetlen minőségi tészta nélkül, és ezen a téren sem okozunk csalódást. Természetesen nem gyorsfagyasztott, előregyártott tésztalapokat használunk, hanem igazi, kelesztett, kézzel formázottat, amit fatüzelésű kemencében sütünk ki.

Az olaszos ízek mellett a magyaros ízvilág is megtalálható kínálatunkban. A magyarosabb pizzáknál már a szósz is eltér a szokványostól, ugyanis gyakran fűszeresebb, fokhagymásabb. A feltétek is gazdagon merítenek a magyar konyha hagyományaiból; népszerű a hagyma, a bacon, a paprika, a kolbász és a sonka is. Választékunkban az igazi húsimádók is megtalálják a kedvenceiket, de a vegetáriánusok sem maradnak nálunk pizza nélkül; számos fajtóból válogathatnak ők is. Térj be hozzánk bármikor, és garantáltan feledhetetlen gasztronómiai élményben lesz részed!

Remek ízeinket akkor is élvezheted, ha ki sem lépsz otthonodból, ugyanis a pizza házhozszállítás Zamárdi területén ingyenes, sőt, ha Balatonföldváron, Balatonendréden.