Országos állatvásár Békés megyében

Ha hétvégi állatos családi programot keresel, de unod a zsúfolt állatkerteket és parkokat, akkor egy kisállatbörze lehet a megfelelő ötlet számodra.

A börzéken ugyanis legtöbbször belépődíj nélkül láthattok rengetegféle állatot, közülük sokat akár simogatni is lehet.

A békés megyei Gyomaendrőd városa minden hónap második vasárnapján országos állat- és kirakodóvásárt tart reggel 6 órától délig. A rendezvényen megismerkedhettek díszmadarakkal, galambokkal, rágcsálókkal, haszonállatokkal, dísztyúkokkal, kutyákkal, cicákkal és még sok más kisállattal.

A gyomaendrődi állatvásár kedvelt családi hétvégi kikapcsolódás, a helyszínen sokszínű felhozatal várja az ide látogatókat mind állatokból, mind a kirakodóvásáron található termékekből. A börze minden látogató számára tartogat valami érdekességet, vásárolni vagy megnézni valót. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a nézelődőkből sokszor vásárló lesz akkor is, ha nem egyébként így készült az illető.

Elsősorban a gyerekek választanak ki valamilyen kisállatot, amire aztán a szülők „rábólintanak”, de gyakori a céltudatos vásárlás is. Ilyenkor, ha már előre eldöntöttétek, hogy szeretnétek egy kisállatot, már csak a kiválasztás van hátra – ami bizony nem egyszerű. Mint ahogy más börzéken is, a gyomaendrődi állatvásáronis készséggel állnak rendelkezésedre a tenyésztők.Bátran kérdezhetsz tőlük, ők pedig ellátnak információkkal és tanácsokkal az adott állat tartására, nevelésére vonatkozóan.

A gyomaendrődi állat- és kirakodóvásárok időpontjait megtalálod az arapapagaj.hu oldalon!