Mediterrán tengerpart a Balkán-félszigeten

Amennyiben egy mediterrán tengerparton töltenéd legszívesebben a nyaralásod, a viszonylag közeli Horvátország ideális célpont lehet számodra. Az ország tengerparti sávjában 2001 óta rekordméreteket ölt a turizmus.

A turizmus a gazdaság vezető ágazata, így Horvátország szállás tekintetében is minden igényt kielégít,

luxus szállodáktól olcsóbb hotelekig mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelőt.  Az ország a gyönyörű tengerpartokon kívül is kínál látnivalókat; például Dubrovnik városának történelmi központja, ami a világörökség része, és számos, reneszánsz és barokk stílusban épült palota található itt.

 Horvátországi szállások

 

Rendkívül népszerű még Split történelmi műemlékegyüttese, aminek fontos részét képezi Diocletianus római császár ókori palotája, illetve gótikus, reneszánsz és barokk épületek sokasága. Ez az óváros is az Unesco Világörökség részét képezi 1979 óta. A természetben kirándulni szeretők is megtalálják a nekik való helyet Horvátországban, az ország ugyanis bővelkedik gyönyörű hegyvidékekben is, mint például a Lika hegyvidék, a Gorski kotar hegyvidék vagy a Ucka-hegység.

Látogass el a SzállásKérés.hu weboldalra, ahol jelenleg is több, mint kétezer szálláshely közül válogathatsz! Horvátország szállásait egyéb keresési szűrők mellett régiónként csoportosítva is böngészheted, továbbá minden szállodáról olvashatsz véleményeket, hogy még könnyebben eligazodj, és megtaláld a számodra ideális hotelt.