Költözik az iroda, bővül a munkatér

Szia kedves Ilona!

Remélem jól vagy, sokat gondoltam Rád. Ahogy a hétvégi randevún meséltem neked, Budapest egyik belvárosi részén, a City Center irodaház mellett dolgozunk. Az irodában sokan vagyunk, de szerencsére egy légtérben csak kevesen.

Balázs, Zoli és Kati a közvetlen munkatársaim. Gondoltam, mielőtt mesélek róluk is, elmesélem a hétvége nagy szenzációját neked, mivel a főnök régóta dédelgetett álma válik valóra azzal, hogy végre elköltözik az iroda. S hogy hova? – Kérdezhetnéd. Igazából két saroknyira innen van egy üres emelet az Ausztria házban, szóval nem megyünk túl messzire. Viszont, külön izgalmat okozott, hogy költöztető csapatot szerezzünk, aki a gyors határidőt is el tudja vállalni és kellőképpen rátermettek az emberei. Mivel csak a mi részlegünk költözött, így a főnök Katit kérte meg, hogy kutassa fel a legjobb elérhető céget.

Sok kutakodás után, végülis rátalált arra a cégre, amelyik kifejezetten irodaköltöztetéssel foglalkozik.

költözködésKérdeztem is Katit, hogy mi alapján tette le a voksát pont mellettük. Lelkendezve újságolta, hogy nézzem meg a weblapjukat, mennyire átlátható és jól összeszedett. Lépésenként leírja, hogy pontosan mi kell ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban és legkevesebb nyűglődéssel lezongorázhassuk a költözést még a héten. A főnöknek is megmutatta és Ő is tetszését fejezte ki az alapján, amit látott. Tudod, meséltem neked, hogy a főnökünk mennyire pedáns és szőrszálhasogató.

Külön kellemetlen adalék, hogy az új tárgyalóban nemrég egyedi rendelésre le lett gyártva egy különleges burkolatú asztal is, ami egyáltalán nem szabványos méretű, ezt mutattam neked a múltkor messengeren, tudod. Pedig egyébként nagyon szép, az asztallapba bele van gravírozva a cég logója is, s bár elvileg nem karcolódik a felülete, azért izgulunk rendesen, hogy hogyan fogja bírni a költözést. Ti hányszor költöztetek mióta ennél a cégnél dolgozol?

A főnök fel is hívta már őket, hogy a részleteket leegyeztesék, különös tekintettel a költöztetés árak témakörére, mivel a főnöknek ezzel most tételesen el kell majd számolni.

Fix éves költségünk lesz idén és ha túllépjük, a bónusznak bottal üthetjük a nyomát. A Ti munkahelyetek is ennyire szigorú? Említetted, hogy sok a szabály nálatok is.. de majd elmeséled, mert nagyon kíváncsi vagyok erre!

Ahogy meséltem is neked, ebben az évben versenyt szerveztek az osztályok és részlegek között abban a vonatkozásban, hogy kicsoda tudja majd egész éves viszonylatban a legkevesebb pénzből kigazdálkodni az iroda-rész működését. Kicsit amolyan 70-es évekbeli szemlélet, de végülis jó és logikus. Tudod, egy multinál dolgozni mindig érdekes kihívásokat tartogat magában. Idővel azért jó lenne majd váltani, de egyelőre közel van a lakásomhoz és egyfajta szabadságot is biztosít a munkában. Végülis kreatív a munka, és hát manapság ez egy nagy előny.

Szóval, költözünk – és ez egy jó muri lesz!