Kéménybélelés a Gázprojekttel

A Gázprojekt Kft. egy már több, mint 20 éve a piacon lévő vállalkozás, ami főként gáz-, fűtés- és vízvezeték szereléssel foglalkozik, továbbá tevékenységi körünkbe tartozik a kémények építése és a kéménybélelés is.

A kémény építése igen nagy szakértelmet kíván, ugyanis nincs bekötve sem a falazatba, sem a födémbe, sem a tetőszerkezetbe, mégis stabilan kell állnia; stabilitását beton alapzatának köszönheti. Építhetjük kéménytéglából, azonban napjainkban a kész építőelemes kémények a legnépszerűbbek, mivel nem drágábbak a hagyományos megoldásnál, viszont rendkívül gyors a kivitelezésük remek minőség mellett.

saválló béléscső

Amennyiben egy vegyestüzelésű kazán üzembe helyezését tervezi – akár már meglévő gázfűtés mellé – és már van kéménye, csak béleletlen, kéménybélelésre van szüksége.

Érdemes a kazánt a kémény paraméterei szerint kiválasztani, és nem fordítva, tehát nem tanácsos a kazánt előre megvásárolni.

Az első lépés a ház fűtendő légköbméterének meghatározása, majd a befűtéséhez szükséges teljesítmény KW-ban. Ezek után kell a bélés anyagát meghatározni. Ez lehet furánflex vagy saválló acél. Ha kéménybélelést vesz tőlünk igénybe, a kéménynek mindenképpen gyárilag szavatoltnak kell lennie, továbbá szükséges hő- és áramlástechnikai számítás is.

Hívjon, kérdezzen minket bátran, tőlünk mindenre választ kap!