Friss hírek torzítás nélkül a Világpanorámán

Szeretne tájékozott lenni a politikában? Tisztában lenni az aktuális eseményekkel?

A Világpanoráma online politikai hírmagazin köntörfalazás nélkül írja meg napjaink történéseit. A legtöbbeket foglalkoztató közéleti téma ma a bevándorlás kérdése, az Egyesült Államok és Észak-Korea viszonya, ezekről is széleskörűen beszámolunk. A bevándorlásról való érdemi kommunikáció és megoldáskeresés egyértelműen kihívást jelent az Európai Unió számára.

Egyre több politikus tart attól, hogy az éles ellentétek okozta szakadék akár az Unió összeomlásához is vezethet.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke szerint nem lehet a nemzeti megoldásokra támaszkodni, hiszen „ha minden tagállam saját érdekei szerint jár el, akkor a Közösség felbomlik.” Szerinte a megoldás a külső határok védelmében rejlik, illetve többet kell befekteti Afrikában, hogy küzdjünk a menekülés okaival és helyben próbáljuk enyhíteni a problémákat.

A brüsszeli munkamegbeszélés informális ugyan, mégis döntő fontosságú napja annak, hogy a menekültpolitikában végre megoldásokat találjanak. Kövesse a júniusi Uniós csúcstalálkozóról szóló híreket a Világpanorámán.

Kísérje figyelemmel nem csak az európai híreket,

hanem az Egyesült Államok politikai döntéseit is, például hogy hogyan alakul az Észak-Koreával elindított kommunikációs folyamat. A Világpanoráma a hírlokátor részletesen tájékoztat.