A természet egyik csodaszere a kendermagolaj

A kendert korábban leginkább a kábítószerekkel kapcsolatban emlegették, így nem csoda, hogy a köztudatban sokáig így maradt meg.

Azonban újabban az egészséges életmód kedvelői valóságos csodanövénynek tartják, mivel számos betegségre gyógyírt jelent, illetve segít az egészség megőrzésében. A kender magjából hidegsajtolásos eljárással kinyert rendkívül hasznos olaj, vagyis a kendermagolaj eredményesen használható táplálékkiegészítőként is. Mivel kiváló tápanyagforrás, a keleti kultúrákban már évszázadok óta fogyasztják.

A kendermagolaj tele van omega-3, illetve omega-6 zsírsavakkal, amik esszenciális zsírsavak, illetve antioxidánsokkal.

Fontos megjegyezni, hogy a kendermagolaj nem egyszerűen „csak” tartalmazza ezeket a zsírsavakat, hanem ezek aránya ideális, majdnem pontosan 3:1 arányú.
Amennyiben rendszeresen fogyasztasz belőle reggelente egy evőkanálnyit, erősíted immunrendszered, véded idegrendszered, vérereid és szíved, emellett számos betegség kockázatát is csökkentheted. A kendermagolaj gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, a benne található alfa-linolénsavnak és gamma-linolénsavnak köszönhetően. A kendermagolaj hölgyek számára különösen ajánlott, mivel a menopauza és a PMS tüneteit is hatékonyan enyhíti.

A kendermagolaj nem csak belsőleg, de külsőleg is használható. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a bőrre kenve csökkenti a viszketést és az irritációt; különösen ajánlott zsíros, pattanásos bőrre. Emellett hidratálja is a bőrt, miközben nem tömíti el a pórusokat.

A kendermagolaj alkalmazható pakolásként a hajon vagy a fejbőrön is. Hajad szemmel láthatóan egészségesebb, ápoltabb és fényesebb lesz már néhány alkalom után.

Látogass el webáruházunkba, ahol minőségi alapanyagból készült kendermagolajokat vásárolhatsz! Természetesen mindegyik termékünk megbízható gyártótól származik, nem okoz semmilyen addikciót, és hatóanyagtartalmuk garantáltan megegyezik a feltüntetett értékekkel. A biztonság kedvéért azonban mindenképp kérdezd meg orvosod, mivel a kendermagolaj fogyasztása nem ajánlott bizonyos gyógyszerekkel egyidejűleg!