A takarítógép bérlés és a porallergia leküldése

Lépjen fel a porallergia ellen!

Napjainkban a porallergia meglehetősen gyakori, sőt, nevezhető népbetegségnek is. A nevével ellentétben ennek az allergiának a kiváltója nem egyszerűen a por, hanem a poratkák. Ezek az élősködő rovarok szabad szemmel láthatatlanok, mivel hosszuk csupán egy milliméter töredéke, ráadásul majdnem átlátszóak is. Azonban amikor elpusztulnak, testük idővel kiszárad, és a levegőbe kerül, ami egyébként a kiszáradt ürülékükre is igaz.

Ezek a részecskék a porallergiára hajlamos embereknél a szem kötőhártyájának és az orr nyálkahártyájának gyulladását okozhatják, de előfordulhat asztma és légszomj is. A porallergia meglehetően hasonlít a pollenallergiára, ugyanis ahhoz hasonlóan járhat tüsszögéssel, orrfolyással, erős könnyezéssel, orrdugulással, szemvörösséggel vagy –viszketéssel, esetleg szájpadviszketéssel, ezért gyakran össze is keverik a kettőt. Mivel a házban élő poratkák lehullott emberi hámsejtekkel táplálkoznak, leggyakrabban szőnyegekben, fotelekben, kanapékban, ágybetétekben és ágyneműkben élnek, de a függönyökben is megtalálhatóak időnként. Teljesen megszabadulni tőlük rendkívül nehéz, de van néhány dolog, amit tehetünk azért, hogy számuk lecsökkenjen annyira, hogy ne okozzanak gondot. Például nem bírják a fényt, ezért érdemes nyáron rendszeresen kitenni a napra az ágyneműket; emellett érdemes őket gyakran cserélni, és legalább hatvan fokos vízben mosni.

A szőnyegek atkátlanítása kicsit trükkösebb, mivel a porszívó nem éri el őket a szálak belsejében, és a kézi súrolás sem használ.

Egy professzionális takarítógép azonban meleg tisztítószeres vizet fecskendez a szőnyegek és kárpitok szöveteibe, megszabadítva nem csak a szennyeződésektől, de az atkáktól is. Egy ilyen eszköz ára még használtan is százezrekre rúg, és jellemzően nincs is napi használatban, ezért szőnyegtisztító gép kölcsönzés jobban megéri, mint a vásárlás.

Cégünk lehetővé teszi, hogy ez a lehető legkényelmesebb legyen. A kárpittisztító gép bérlés Budapest területén ingyenes házhozszállítással történik, ráadásul nálunk kaució sincs. Hívjon minket bizalommal!