A Design Terminál újra meghirdette sikeres mentorprogramját

Mi az a mentorprogram?

A Design Terminál mentor program intenzív vállalkozásfejlesztő programjában a startupok üzleti modelljét, szervezeti és jogi hátterét, valamint marketingkommunikációját fejlesztik három hónapon keresztül. A kurzuson átesett cégek értékesebbé válnak, és alkalmasak lesznek első befektetőjük fogadására.

A program különlegessége, hogy a Design Terminál kifejezetten olyan vállalkozásokat segít, akik üzleti ötletükkel valamilyen társadalmi probléma megoldásához is hozzájárulnak.

A tehetséggondozó programot, melyet 2014-ben az Európai Bizottság is kitüntetett, hazai és nemzetközi nagyvállalatok mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) is támogatja. Az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a kerekesszékesek közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio, és a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS.

Olyan startupok jelentkezését várják, melyek a termékükkel, szolgáltatásukkal a közösség életét kívánják megkönnyíteni.

A jelentkezések harmada a programba 2017-ben már külföldről érkezett. Tizenkét ország – köztük Anglia, Portugália, India és Chile – innovatív vállalkozása tartotta a legígéretesebbnek a szervezet mentorprogramját, melynek központi témája a vállaklozások fejlesztése volt. A három hónap alatt üzleti modelljüket és marketingkommunikációjukat is tökéletesíthetik a csapatok, de szervezeti és jogi hátterükre vonatkozóan is kapnak tanácsokat.